Tähän joukkueeseen ei päässyt kuka tahansa mukaan, siitä piti olla hyväksyntä korkealta taholta ! Tällä kerätty kaikkiaan satoja tuhansia euroja sairaiden hyväksi.

KYRÖSJÄRVEN ROTARYKLUBIN tiistain 30.1.2024 illan kokouksessa oli klubimme jäsen Pasi Rintanen, kertomassa Tampereen Team Rynkeby 2020 joukkueen valmistautumisesta Ranskaan asti kovalla monen kuukauden harjoittelulla, mutta se vaihtui lopulta koronan takia maamme pohjoisen Aavasaksan (mount) nousuihin ja sen huipulle. Tampereen lisäksi Suomen kaupungeista Helsingistä, Espoosta, Kuopiosta, Jyväskylästä ja Oulusta oli joukkueita mukana vuoden 2020 Rynkeby-ajossa. Joukkueet eivät kuitenkaan kotimaassa kohdanneet toisiaan, vaan polkivat erilaisilla reiteillä ja eri aikoihin.

Pettyneitä ei oltu tästä, vaikka maisemat Ranskan Eiffel-tornin juuren suunnitelmista vaihtuivat pohjoiseen Suomeen Mount Aavasaksalle, saatiimpahan harjoitella mukavalla porukalla yhdessä ja kunto nousi kovasti kaikilla tämän ansiosta”, kovin pahasti pettynyt ei ollut Pasi Rintanen suunnitelman vaihdoksesta, vaikka tietenkin se vähän ehkä harmitti.

KYSYMYS on Rynkeby – God Morgon Finland pyöräilyn hyväntekeväisyysjajosta, joka on osa eurooppalaista hyväntekeväisyys- pyöräilyjoukkuetta. Suurin osa Team Rynkebyn keräämistä varoista käytetään lasten syöpäsairauksien tutkimukseen ja niiden parantamiseen.

Pasi Rintanen hyväksyttiin Tampereen joukkueeseen Tanskaan lähetettävien haastattelujen kautta, ja joukkue aloitti kovan harjoittelun tätä varten ohjattussa porukassa syyskuussa 2019. Monenlaisia treenejä ollut kolme kertaa viikossa: tiistaina sauvakävelyä 10 – 20 km, perjantaina ohjattua spinning- pyöräilyä puolentoista tunnin verran ja sunnuntaina vielä pitkää sauvakävelyä ylämäki- ja porrasharjoitusten lisänä.

Tampereen Koskikeskuksessa pyöräilty rullien alla 24 tuntia vuorokaudessa yleisön edessä.

Lisäksi Pasi oli tehnyt omia harjoituksiaan näiden lisäksi, muun muassa talvipyöräilyä ja hiihtoa. Talvi 2020 oli vähäluminen, ja sen takia on pystynyt tekemään myös pyörälenkkeja leudossa Pirkanmaan talvessa aina Jämijärvelle ja vielä pitemmälle Satakunnan puolelle asti.

Vierumäellä on harjoiteltu pitkänä viikonloppuna ja Tampereen Tohlopissa luisteltu luistimilla ja potkukelkoilla. Vierumällä harjoituksia ryhmälle vetänyt itse entinen mestari hiihtäjä Aikku Aino-Kaisa Saarinen. Porukka oli jo alkanut valmistautua ainakin henkisesti pahenevan Corona-epidemian takia Pariisin sijasta suunnittelmaan kotimaista vaihtoehtoa johonkin päin maatamme.

Keväällä ollut jo pyöräily hyvässä kuosissa. Tampereen ryhmä tehnyt Pirkkalasta Turkuun matkan sivuteitä pitkin, yhteen suuntaan kertynyt noin 200 km, mutta yö oli kuitenkin Turussa maltettu viettää.

Koronan takia matka siirtyi Pariisista Suomen pohjoisen etapille

Tarkoitus oli aluksi siis pyöräillä Tampereelta Pariisiin asti. Korona sotki kuitenkin suunnitelmat ja Pasin porukka pyöräillyt Tampereelta pohjoista kohti. Ensin ajettu Tornioon ja siitä Aavasaksan vuoren nousun etapin päälle asti.
Perillä ruokailtu, levätty ja yövytty. Ajo päättyi Rovaniemelle. Viidessä paivässä sotkettu yli 1000 kilometriä. Pisimmät päiväannokset olleet kerralla yli 200 kilometriä märkänä kaatosateessa, mutta hyvillä mielin peukut pystyssä..

Team Tampere oli saanut hyvin sponsoreita mukaansa muun muuassa ruokahuollon järjestämisessä ja majoitusten osalta.

Hyvän esitelmänsä lopuksi, Pasi Rintanen lupasi sen keltaisen pyöränsä lainaksi klubimme jäsenille, jos joku meistä haluaa lähteä tulevaisuudessa tähän mukaan.

Kirjoittaja on Kyrösjärven Rotaryklubin sihteeri

Erkki Kovalainen

Pasi Rintanen esittelee Hämeenkyrössä Kyrösjärven Rotaryklubin kokouksessa keltaista pyöräilypaitaansa, jossa on paljon spronsoreita hyväntekeväisyyteen sairaiden hyväksi. Takana kuvassa häämöttää Pasin matkapyörän eturengas | KUVA: ERKKI KOVALAINEN

Hämeenkyrön ja lähikuntien puolueeton verkkomedia

Erkki Kovalainen Hämeenkyrö