Punainen oikein häikäisi verkkokalvoilla !

HÄMEENKYRÖN pesäpallokentän päällystäminen on alkanut vauhdilla, sillä tiistaina 7. toukokuuta 2024 oli jo kenttä saanut punaisen peitteen vaippaansa. Työmaalla työntekijät olivat tarkkana päällystämisen suhteen, sillä hyvä siitä pitää tulla Pesäpalloliitonkin säääntöjen näkökulmasta katsottuna. Urakan tekee alajärveläinen yritys ja hinta on 238 000 euroa.

Hämeenkyrön valtuuston viimeisessä kokouksessa viikko sitten sanoi valtuutettu Risto Linnainmaa (keskusta) yksilölajien kannattamana: ”Pesäpallostadion, onko se kuinka paljon hämeenkyröläisten käytössä?” Tämä Riston sivulause sivusi kunnan suunnitteleman pääomarahoituksen SVOP-rahoitus pykälän puheen ohessa. Valtuutetun mielestä tämä kunnan pääomarahoitus on lahjoitus, ja kuuluisi talousarvioon, eikä tänne keskellä vuotta. En ole varma, että oliko Linnainmaa myönteinen vai kielteinen tälle pesiskentän remontille.

Pesäpallokentän remontti on kuitenkin alkanut lumien sulattua vauhdilla ja lienee lopullisesti valmis joskus kesäkuun alussa.

Oheisena kopiota sivistyslautakunnan kokouksen pykälästä asiasta ja jutun lopussa kuvat uudesta punaisesta matosta kentän päällä.

Hämeenkyrön sivistyslautakunnan kokouksen 12.10.2022 pöytäkirjoissa on yhtenä pykälänä § 118: Taloussuunnitelma 2023 sivistyspalvelut.

Kysymys on siitä, että pesäpallokenttä pitää kääntää metsään päin kotipesästä alkaen, elikkä länttä kohti. Kentän pintaan tulee uusi tekonurmi ja vanha kärrätään Sillan koulun pihan kentälle. ( hyvä juttu).

Pesäpallokentän kääntämisen syynä on Hämeenkyrönväylän valmistuminen, koska kovat lyönnit menisivät muuten väylää kohti, ja se voi aiheuttaa vaaratilanteita.

Pesäpallokentän urakoitsijaksi on valittu Saltex Oy Alajärveltä ainoana urakan hakijana, hintaan 238 000 euroa. Hankkeelle on haettu Aluehallintovirastolta valtion liikuntapaikkarakentamisen avustusta (70 000 euroa?), mutta sen päätöksestä ei ole vielä tietoa. Kunnan talousarviossa 2023 on merkitty pesäpallokentän osalta 230 000 euroa.

KUVAT (4): ERKKI KOVALAINEN 7.5.2024

Hämeenkyrön ja lähikuntien puolueeton verkkomedia

Erkki Kovalainen Hämeenkyrö