Kyrösjärven rotarit tekivät antoisan reissun Nauvoon

Rotarypiirin 1410 Syysseminaari ja Piirikokous järjestettiin lauantaina 14.10.2023 Nauvon (Nagu) Främnäsin nuorisoseuran talossa. Kyrösjärven Rotaryklubilla (Ikaalinen, Hämeenkyrö, Viljakkala) on keväällä järjestämisvastuu 2. maaliskuuta lauantaina 2024 piirin Pets-rotarykoulutuksesta, joka järjestetään Ikaalisten kylpylässä. Kyrösjärven rotarit saivat Nauvon matkalta hyvää oppia ja arvokasta tietoa tällaisten isojen tapahtumien järjestämisestä

Kyrösjärven rotareilta oli Nauvossa mukana presidentti Heikki Aalto, rahastonhoitaja Markku Koskinen, Ikaalisten kevään Pets-tapahtuman järjestämistoimikunnan puheenjohtaja Kauko Autio, klubimestari Heikki Sarkonen, sihteeri Erkki Kovalainen ja tulevan kauden piirikuvernööri Ilkka Häkli. Heikki Sarkonen ja Ilkka Häkli menivät paikalle jo perjantaina ja muut lähtivät matkaan lauantaina varhain aamulla Hämeenkyröstä.

Kymmenen minuutin lauttamatka meni jouhevasti, sillä meno- ja tulomatkalla ei juuri tarvinnut odottaa autolautan tuloa vastarannalta. Muutenkin matka meni hyvin.

Nauvon syysseminaari oli onnistunut kokouksen osalta, mukavista maisemista ja hyvästä ruuasta lähtien. Seminaarin avasi piirikuvernööri Aaro Söderlund (Nagu Rotaryklubb rf), kertoen päivän ohjelmasta. Sen jälkeen Paraisten kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tomas Björkroth toivotti rotarit tervetulleeksi Nauvon saaristoon. Nauvo oli ennen itsenäinen kunta, ennen Paraisten kuntaliitosta. Nykyään saaressa asuu noin 1200 vakituista asukasta ja kesällä väkiluku nousee yli 10 000 kesäasukkaiden ansiosta ja lisäkisi muut turistit päälle. Nauvon rotaryklubi on suhteessa maailman suurin, sillä sen asukkaista melkein kymmenen prosenttia kuulu rotareihin.

Nauvon saariston asukkaista noin 70 prosenttia puhuu äidinkielenään ruotsia ja 30 prosenttia suomea.

Paraisten valtuuston puheenjohtaja kertoi että, valtuuston kokouksissa ei kielet ole ongelma. Voi kysyä ruotsiksi ja vastata suomeksi, tai toisin päin. Paraisissa vähän yli puolet puhuu ruotsia äidinkielenään.

Varsinaisessa seminaarissa oli toistakymmentä alustusta rotareihin liittyvistä eri aiheista.

Aiheina oli vesirepun lisää tunnettavuutta tekeminen, viestinnästä ulkoisesti ja sisäisesti annettiin vinkkejä, jäsenten hankinnasta lisää klubeihin, Rotarysäätiön lahjoituksista, Rotary Norden-lehti uudistuu ja ilmestyy pelkästään vain digitaalisena ensi vuoden alusta, ja siitä saa valita helposti kielen luettavakseen, polion lopettamisesta kokonaan maapallolta, vaihto-oppilaat esittäytyivät ja monta muuta juttua.

Varsinainen piirikokous sujui nopeasti ja mallikkaasti. Asiat listalla hyväksyttiin.

Paluumatka Nauvosta Kyrösjärven rotareilla Hämeenkyröön sujui tuntia suunniteltua etuajassa.

Kirjoittaja on Kyrösjärven Rotaryklubin sihteeri

Kuvia Nauvosta (7): ERKKI KOVALAINEN

Ilkka Häkli Kyrösjärven Rotaryklubista tulevana piirikuvernöörinä toivotti vieraat tervetulleiksi ensi keväänä Ikaalisten kylpylään | KUVA: ERKKI KOVALAINEN

Kyrösjärven Rotaryklubin Heikki Sarkonen oli jo aamulla pirteä, ja päässyt Nauvon klubin talkoisiin Syysseminaarin pitopaikassa | Nuorekas Heikki-Poika täyttää 60 vuotta keskiviikkona 18.10.2023!

Ruokapaikka, tuoretta hyvää kalaa tietenkin tarjolla

Autolautalla ei kysytty passia ja matka sujui juohevasti !

Nauvon kaunis kivikirkko keskellä kylää

Venheitä oli vielä vesillä satamassa

Pieni idyllinen hotelli Nauvossa

Hämeenkyrön ja lähikuntien puolueeton verkkomedia

Erkki Kovalainen Hämeenkyrö