Rotarypiirin 1410 toimintakauden 2023-2024 piirikuvernööri Aaro Söderlund Nauvon klubista oli Kyrösjärven Rotaryklubin vieraana tiistaina 19. syyskuuta 2023. Söderlundin jälkeen jatkaa seuraavan kauden piirikuvernöörinä Ilkka Häkli Kyrösjärven rotareista. Ilkka oli tullut melkein suoraan tiistain klubikokoukseen viikon rotary-koulutuksesta Manchesteristä.

Toisena vieraana oli meillä tiistaina apulaiskuvernööri Antti Otava Karvian klubista.

Piirikuvernööri vierailee kautensa aikana kaikissa piirin 57 klubissa ja ulkomailla erilaisissa seminaareissa.

Piirikuvernööri kyseli klubimme asioista ja piti meitä parhaana piirinsä klubina sisäisen viestinnän ja julkisen tiedottamisen osalta.

Esimerksi klubin Hämytanssien järjestämisen osalta oli viikon aikana ollut 7000 kävijäkertaa klubin facebookissa ja etusivulla, lisäksi Timin Sanomia oli luettu Koskilinnan tansseista yli 3000 kertaa seitsemässä päivässä.

Olemme aktiivinen klubi, sillä melkein kaikki 18 jäsentä on yleensä aina mukana kokouksissa.

Paikallistuntemus on hyvä klubin jäsenillä ja lisäksi käytettävissä ”klubin oma verkkolehti” Timin Sanomat tiedottamiseen ja muuhunkin.

Kyrösjärven rotaryklubin jäsenillä lisäksi on hyvät suhteet ja yhteydet paikallisiin yrittäjiin, yhteisöihin, kuntaan, kunnan vaikuttajiin, paikallislehti UutisOivaan ja eri yhdistyksiiin. Näistä piirikuvernööri eikoisesti kiitteli klubimme toimintaa.

Sisäinen tiedotus ja viestintä toimii tekstiviestein, whatsappin kautta, klubin facebook-sivuilla ja etusivuilla hyvin verkossa.

Suurin haasteemme on vuodelle 2024, jolloin klubimme järjestää keväällä suuren piirin 1410 PETS-seminaarin Kyröskosken Koskilinnassa. Kauko Autio klubistamme on tämän seminaarin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja.

”Rotarien toiminta ei ole enää johtajien salaista puuhastelua klubien kokouksissa, vaan kaikki kunnon ja rehelliset kansalaiset ovat tervetulleita rotarien toimintaan”, kiteytty piirikuvernööri Aaro Söderlund esitelmänsä lopuksi Hämeenkyrössä.

Kuvernöörin vierailu Hämeenkyrössä oli onnistunut tapahtuma ruokailuineen ja kahveineen Villa Rauhasalossa.

Kyrösjärven Rotaryklubi presidentti on Heikki Aalto tällä kaudella.

Kirjoittaja on Kyrösjärven Rotaryklubin sihteeri

Erkki Kovalainen

Piirikuvernööri Aaro Söderlund Hämeenkyrön Villa Rauhasalossa | KUVA: ERKKI KOVALAINEN

Kuvassa vasemmalla Mikko Lindeman (toimintavuoden 2020-2021 piirikuvernööri) Somerolta ja oikealla Söderlundin jälkeen jatkava Ilkka Häkli Hämeenkyröstä | ARKSITOKUVA ERKKI KOVALAINEN

Hämeenkyrön ja lähikuntien puolueeton verkkomedia

Erkki Kovalainen Hämeenkyrö