Viestiliigan osakilpailussa Ilmajoella oli Ikaalisten Nouseva-Voima sekoittanut korttejaan valinnoilla joukkueisiin, mutta lopussa hyvin neljäs ja viides. Tietää hyvää Tiomilaan!

Suunnistuksen Viestiliigan toinen osakilpailu FinSpring-viesti kilpailitiin sunnuntaina 28.4.2024 Ilmajoella Santavuoren maastoissa tuulimyllyjen katveessa. Kilpailun järjestelyistä vastasivat Rasti-Kurikka ja Rasti-Jussit.

Ikaalisten Nouseva-Voima oli ilmoittanut miesten viestiin peräti kuusi joukkuetta: Nouski ykkönen: Tuomas Kotro, Mikko Sire’n ja Eetu Savolainen. Kakkosessa suunnistivat: Juho Ylinen, Teemu Oksanen ja Mikko Knuuttila. Kolmosjoukkueen kokoonpano: Pyry Willman, Konsta Vanhanen ja Joona Huila. Nelosen muodostivat: Tero Linnainmaa, Miska Kuusikko ja Juha Luoma. Vitosjoukkue: Juho-Veikko Hytönen, Vesa Taanila ja Iivari Willman. Vielä oli kuudeskin joukkue ilmoitettu ja siihen kaksi viestinviejää: Iivo Kotamäki ja Andrew Barnett. Kotamäki aloitti viestin ja sijoitus oli 102:s, mutta sitten ei jatkajaa joukkueelle löytynyt.

Alkuksi ei oikein ymmärtänyt, mikä näistä on oikeesti Nouskin ykkös- tai kakkosjoukkue valittujen nimien perusteella. Viikon päästä Ruotsissa kilpailtavaan Tiomila-viestiin tulee vielä monelle joukkueelle pähkäilyä kokokoonpanosta ja viestijärjestyksestä. Monella seuralla oli välillä kakkosjoukkueet ja kolmosetkin edellä näitä ykkösjoukkueita.

Ensimmäiseltä osuudelta tuli johdossa vaihtoon MS Parman Arto Talvinen. Nouskin kaikki joukkeet vielä hyvin mukana 120:stä matkaan lähteneestä joukkueesta. Nouski ykkönen Tuomas Kotro kuudes, kahdeksan sekuntia johtavaa Parmaa perässä. Nouskin kolmonen Pyry Willman 15:s, kaksi minuuttia keulista. Nouskin kakkosen Juho Ylinen 32:s, Vitosen Juho-Pekka Hytönen 65:s, Nouskin nelosen Tero Linnainmaa 68:s ja kutosen Iivo Kotamäki 102:s.

Toisella osuudella teki Nouski kakkossen Teemu Oksanen hirmujuoksun ja tuli johdossa vaihtooon yhdessä Helsingin Suunistajien kakkosen Arttu Syrjäläisen kanssa. Nouskin ykkösen Siren yhdeksäs 24 sekuntia johtavasta ja kolmosen Konsta Vanhanen 30:s. Nouskin ykkösestä lähti matkaan Eetu Savolainen ja kakkosesta Mikko Knuuttila, joka oli edellisenä päivä kilpaillut pitkän matkan 15,2 km kisan Ilmajoella. ISTV:n selostaja sanoikin, että Mikolla alkaa näköjään askel jo painaa, mutta hyvin taistelee.

Teemu Oksanen sanoi IS TV:n haastattelussa, että hän ei ollut varma tilanteesta, mutta vire oli hyvä ja selkiä alkoi napsua kiinni.

Ankkuriosuuden alkumatkasta taivalsivat yhtä matkaa samassa porukassa Nouskin ykkösen Savolainen ja kakkosen Knuuttila. Sitten HS:n Olli Ojanaho ja MS Parman Akseli Ruohola karkasivat muilta. Olli ankkuroi Helsingin voittoon ja Parman ankkuri toi joukkueen toiseksi 45 sekuntia voittajaa perässä. Kolmas Turun Metsänkävijät Santtu Heiskan tuomana. Nouskin ykkönen oli Nouskin joukkeista kuitenkin lopuksi ykkönen neljännellä sijalla, 50 sekuntia pronssista. Nouskin kakkonen viides 27 sekunnin päästä ykkosestä.

Nouskin kolmonen lopulta 21:s, nelonen 36:s ja vitonen 61:s.

Naisten viesti voitti Tampereen Pyrintö joukkueella Lotta Karhola, Saila Kinni ja Venla Harju. Lahden Suunnistajat-37 toiseksi ja kolmas Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkue.

Tulokset Viestiliigan 2. osakilpailu 28.4.2024, Ilmajoki
Naiset 3 x 5,5 km (kopio Suunnistusliiton sivuilta)

1) Tampereen Pyrintö 1.51.03 (Lotta Karhola, Saila Kinni, Venla Harju), 2) Lahden Suunnistajat-37 1.54.39 (Karoliina Ukskoski, Anna Närhi, Elisa Mattila), 3) Tampereen Pyrintö 2 1.54.52 (Enni Jalava, Lotta Eerola, Venla Taulavuori), 4) IGTISA 1 1.55.45 (Hanna Wisniewska, Sandra Grosberga, Aleksandra Hornik), 5) MS Parma 1.58.25 (Elsa Ankelo, Tessa Salmia, Maija Sianoja),

Miehet 3 x 7,1 km

1) Helsingin Suunnistajat 1.56.44 (Einari Heinaro, Veli Kangas, Olli Ojanaho), 2) MS Parma 1.57.29 (Arto Talvinen, Niklas Ekström, Akseli Ruohola), 3) Turun Metsänkävijät 1.57.44 (Daniil Kashin, Jussi Suna, Samu Heiska), 4) Ikaalisten Nouseva-Voima 1.58.34 (Tuomas Kotro, Mikko Sirén, Eetu Savolainen), 5) Ikaalisten Nouseva-Voima 2 1.59.01 (Juho Ylinen, Teemu Oksanen, Mikko Knuuttila),

Lähde: IS TV:n liveseuranta, Suomen Suunnistusliitto ja online4.tulospalvelu, johon linkki ohessa

https://online4.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2024_fsv

KUVA: TIMIN SANOMAT

Hämeenkyrön ja lähikuntien puolueeton verkkomedia

Erkki Kovalainen Hämeenkyrön ja lähikuntien puolueeton verkkomedia