Sähköautoilijat säästyy tältä vaivalta !

LAKON AIKA on ilmeisesti saanut Pirkanmaan pelastuslaitoksen tiedottamaan polttonesteiden turvallisuuden huomioimisen sen säilytyksessä ja kuljetuksessa. Monet voivat hamstrata polttoaineita astioihin kaiken varalta, jos lakko uhkaa haitata polttoaineiden saantia autoihin ja muuhunkin asemilta. Sähköautojen omistajilla ei liene näitä huolia ja voiko sähköä yleensä kerätä varalle.
Oheisena Pirkanmaan pelastulaitoksen tiedote kopiona sen facebook-sivuilta

Huomioi turvallisuus polttonesteiden säilytyksessä ja kuljetuksessa

Jakeluasemilla saatetaan tankata polttoaineita astioihin, jotka eivät ole siihen soveltuvia. Esimerkiksi moottoribensiini voi haurastuttaa tai jopa sulattaa tavallisen muoviastian. Polttonesteitä käsiteltäessä tulee kuitenkin aina huomioida turvallisuus.

 Käytössä tulee olla kemikaaliastia, joka on tarkoitettu polttonesteen kuljetukseen ja säilytykseen. Astian materiaalin tulee kestää polttonestettä heikentymättä, ja siinä tulee olla vuotamaton korkki.

 Kuljetuksenkin aikana on huomioitava, että polttoaineastia/-kanisteri säilytetään pystyasennossa. Lisäksi se olisi hyvä sijoittaa valuma-altaaseen, jonka pohjalla on imeytysliina.

 On myös hyvä huomioida kemikaaliastian käyttöikä. Esimerkiksi muovikanistereiden kohdalla käyttöikä on viisi vuotta.

Lue lisää tiedotteestamme: https://pelastustoimi.fi/-/sailyta-polttonesteita-turvallis…

Hämeenkyrön kirkonkylän ABC | KUVA: ERKKI KOVALAINEN – TIMIN SANOMAT /ARKISTO

KUVA: ERKKI KOVALAINEN/ARKISTO

Hämeenkyrön ja lähikuntien puolueeton verkkomedia

Erkki Kovalainen Hämeenkyrö