Edit: alkuperäinen kuva poistettu, joka näkyy kuitenkin vielä facebookin sivuilla, mutta klikatessa juttua tulee oikea kuva, pahoittelen alkuperäistä kuvaa, laitoin sen kun ei ollut muuta kuvaa Jumesniemeltä. Alkuperäinen kuva ei liity mitenkään juttuun.

Hämeenkyrön elinympäristölautakunnan lupajaosto on asettanut ukaasiin Jumesnimen romuautojen kerääjälle 12 000 euron uhkasakon uhalla. Nyt ne pitää poistaa kesäkuun puoleen väliin mennessä, mutta sitä ennen asianomaisten kuuleminen

Hämeenkyrön elinympäristölautakunnan lupajaosto oli jo aikaisemmin talvella saanut tarpeekseen romuautojen keräilijästä Jumesniemen kylällä.

Lautakunta ollut tiukkana, kuin entisen vanhan oven ruosteiset saranat. Jos eivät autot poistu tilalta toukokuun alkuun mennessä, niin siitä seuraa asianomistajelle 12 000 euron uhkasakko. Tämä romuautojen keräily aiheuttaa maaperän ja tai pohjaveden saastumista. Lisäksi epäsiisteys tekee myös naapureille kosmeettista haittaa rumentamalla ympäristön.

***

Lupajaoston 23.5.2023 kokouksen esityslistojen pykälä: § 37 Siivouskehoite tuomitsemisvaiheen kuuleminen; Jumesniementie 457

Kyseisen paikan päällä on suoritettu lautakunnan lupajaoston teettämä tarkastus toukokuun 5. päivänä, eikä omistajaa ole näkynyt mailla halmeilla, eikä myöskään romuautoja ja muita vastaavaa ollut siivottu pois. Kysymyksessä ollut pääosin eri merkkisiä henkilöautoja, mutta myös lisänä muutama pakettiauto ja yksi linja-autokin oli eksynyt pihalle.

Tarkempaa tietoa ei ilmene pöytäkirjojen osalta, että kävivätkö paikalla itse lupajaoston poliitikot, vai kunnan vastaavat viranhaltijat?

Nämä kaikki ovat kiinteistöllä ja muutama niistä on levittäytynyt myös Jumesniementieltä erkanevan tien toiselle varrelle.

Asianomainen on pyytänyt vielä lisää aikaa siivoamiseen, kuin tuomari Parkunmäen Apassien jallapallon pelissä Kyröskosken kentällä, mutta siihen ei ole lautakunnan mukaan mitään tarvetta, koska yritys joka hakee roinat poijes, tekee myös ne samat työt paikalla.

SIIVOUSKEHOTTEEN noudattamiseen on käsittelyn edellyttämään kuulemiseen johdosta tullut lisäaikaa. Koska autonromuja ei ole siivottu määräikaan mennessä, niin edetään tuomitsemis-/täytäntöönpanovaiheen kuulemiseen asti.

Elinympäristolautakunnan lupajaosto kehottaa omistajaa poistamaan romuautot, sekä siivoamaan alueensa muistakin romuista sekä jätteistä kesäkuun 16. 2023 päivään mennessä 12 000 euron kiinteän uhkasakon uhalla. Siis vielä tullut yli kuukausi lisäaikaa siivoamiselle alkuperäisestä toukokuun alusta.

Kuitenkin ennen tuomitsemista ja täytäntöönpanoa kaikkia asianosaisia on kuultava. Tämän määrää uhkasakkolain pykälä § 22 numero.

Lähde: Hämeenkyrön elinympäristölautakunnan lupajaoston kokouksen esityslistat

Linkki lupajaoston esityslistaan asiasta:

https://hameenkyro.cloudnc.fi/fi-FI/Toimielimet/Elinympaumlristoumllautakunnan_lupajaosto/Kokous_2352023/Siivouskehote_Tuomitsemisvaiheen_kuulemi(16592)

Lukijan kuva paikalta

Hämeenkyrön ja lähikuntien puolueeton verkkomedia

Erkki Kovalainen Hämeenkyrö