Hämeenkyrön koulukyydit laitettiin Tuomi Logistiikan pyörien alle, ilman enää kunnan omaa perinteistä kilpailutusta. Kunnassa näyttää kuitenkin olla vielä sanansa sanottavana näistä oppilaskuljetusten järjestelyistä. Vielä ei ole ainakaan tarkempaa tietoa tullut tästä kilpailutuksesta ja ketä yrittäjiä on valittu kuljetusten järjestelyyn. Hämeenkyrön kuljetusyrittäjät ovat samalla viivalla, kun näitä valitaan ja kilpailutetaan. Tuomi Logistiikka ja kunta vastaavat yhdessä tiedottamisesta koteihin. Hämeenkyrön kunnan esi- ja perusopetuksen oppilaskuljetuksia koskevat periaatteet julkaistaan kunnan internetsivuilla. Hämeenkyrön sivistyslautakunta on kokouksessaan puinut asiaa ja jättänyt sen niin sanotusti pöydälle. Asia otetaan esille uudestaan seuraavassa lautakunnan toukokuun kokouksessa.

Oheisena kopiota lautakunnan päätöksestä ja sen alla linkki, jossa tarkempaa tietoa otsikolla: Hämeenkyrön kunnan esi- ja perusopetuksen oppilaskuljetuksia koskevista periaatteista.

Hämeenkyrön kunnan sivistyslautakunnan kokouksen 26.4.2023 tarkastetun pöytäkirjan pykälä: § 49 Hämeenkyrön oppilaskuljetusperiaatteet

Valmistelija Liisa Neronen, talous- ja hallintopäällikkö

Kuvaus

Hämeenkyrön oppilaskuljetusperiaatteet on päätetty sivistyslautakunnassa viimeksi 22.1.2020 § 6. Suurta muutostarvetta periaatteille ei ole, mutta edellisen päätöksen jälkeen on tapahtunut muutoksia tehtävänimikkeissä ja toiminnan järjestämisyksiköissä. Itsemaksavien  oppilaiden kuljetukseen on uudet ohjeet. Lisäksi kunnan muuttunut linjaus tähän astisiin käytäntöihin on kuljetuksen rajaaminen vain kodin ja koulun tai päiväkodin väliseen matkaan. 

Oheismateriaalina ovat nykyiset oppilaskuljetusperiaatteet, joihon on merkitty tehtävät muutokset. Liitteenä on uudet Hämeenkyrön esi- ja perusopetuksen oppilaskuljetusperiaatteet. 

Lausunto asian ratkaisemiseksi, talous- ja hallintopäällikkö Liisa Neronen:

Sivistyslautakunta hyväksyy liitteenä olevat Hämeenkyrön esi- ja perusopetuksen oppilaskuljetusperiaatteet 1.8.2023 alkaen

Päätösehdotus

Esittelijä Kimmo Levänen, sivistysjohtaja

Sivistyslautakunta päättää talous- ja hallintopäällikön lausunnon mukaisesti.

Päätös

Lautakunta jätti asian pöydälle lisävalmistelua varten. Asia tuodaan uudelleen päätettäväksi toukokuun kokouksessa.

Tiedoksi

rehtorit, koulusihteerit, varhaiskasvatuksen johtaja, päiväkotien johtajat ja varajohtajat

Liitteet

 Uudet oppilaskuljetusperiaatteet 1.8.2023 alkaen.pdf.pdf (pdf, 27 kt)

Laiskajaakon taksi on ainakin ajanut koulukyytejä Hämeenkyrön Timissä tähän asti | ARKISTOKUVA

Hämeenkyrön ja lähikuntien puolueeton verkkomedia

Erkki Kovalainen Hämeenkyrö