Eurovaaliehdokas Veikko Vallin perussuomalaisista oli lauantaina Kyröskosken torilla kansan parissa. Samalla oli myös torilla kokoomuksen vaaliteltta vieressä. Liikaahan näitä eri vaalien niin sanottuja kovempia ehdokkaita ei juuri liiku ja näe Hämeenkyrössä, lukuun ottamatta tietenkin paikallisia kuntavaaleja.

Eurovaaliehdokas Eija-Riitta Korhola (KD) vierailee 29.5. Hämeenkyrön Tippavaaran S-marketin edustalla. Viime presidentinvaaleissa kävi ehdokas, maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah (KD) Osaran maatalousoppilaitoksella, yhden piti K-Supermarkettiin tulla toisesta puolueesta, mutta perui tulonsa. Eräs olisi tullut, jos olisi päässyt toiselle kierrokselle.

Eurovaalit ovat kohta ovella.

Ehdokas Veikko Vallin oli kansanedustajana 2019 – 2023, mutta ei asettunut enää ehdolle viime vaaleissa. Vallin on Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuuston jäsen ja Tampereen kaupunginvaltuustossa.

Vallin kertoi Timin Sanomille, että suomalaisen ääni pitää kuulua Europassa, kansallinen etumme pitää siellä varmistaa maa- ja metsätaloudessa, yritysten ja elinkeinojen tukipolitiikassa, energiassa ja huoltovarmuudessa, rajavalvonnassa ja siirtolaisuudessa, maan puolustuksessa ja kokonaisturvallisuudessa.

Vallin vähän äimisteli, että mikä ihmeen media tämä paikallinen TS oikein on, ei ollut kuullutkaan aikaisemmin tämmösestä. Janne Kantti vähän pohjusti ehdokkaalle Timin Sanomista..

Hämeenkyrön perussuomalaisten puheenjohtajana toimii Janne Mäkinen Pinsiöstä.

Kahvit ja pullat sain kokoomuksen teltalta ja Veikko Vallin antoi minulle Vallinin tuhtia sinappia putelin. Kokoomuksen teltalla juttelin paikallisen vaikuttajan Timo Mäkelän kanssa enemmän pesäpallosta ja Kajaanin ajoista, kuin varsinaista politiikkaa.

Timin Sanomat tekee tasapuolisesti mahdollisuuksien mukaan juttua kaikista puolueista, jos vain näitä kärkiehdokkaitta liikkuu kylällä.

EURO-VAALIT SUOMESSA 2024: Ennakoäänestys 29.5.- 4.6.2024. Ulkomailla voi äänestää ennakkoon 29. toukokuuta – 1. kesäkuuta. Vaalipäivä on sunnuntai 9. kesäkuuta. Äänioikeus on 18 vuotta täyttäneillä EU-maiden kansalaisilla. Edellisissä EU-vaaleissa 2019 äänestysprosentti oli 50,66 %. Eurovaaleissa oman ehdokkaan voi valita mistä tahansa Suomen vaalipiiristä, Suomi on mukana EU-vaaleissa yhtenä vaalipiirinä. Vaalien ehdokkaat ovat ehdokkaina koko maassa. Eurovaaleissa annetut äänet lasketaan kuitenkin ensin vaalipiirikohtaisesti, minkä jälkeen Helsingin vaalipiirilautakunta yhdistää kaikkien vaalipiirien tulokset koko maan tulokseksi.

Eduskuntapuolueiden ehdokkaat Pirkanmaalta 12: Jocka Träskbäck kokoomus, Ville Merinen SDP, Veikko Vallin perussuomalaiset, Joonas Kiviranta, perussuomalaiset, Mikko Aaltonen vasemmisto, Lauri Linden vasemmisto, Minna Minkkinen vasemmisto, Perttu Jussila vihreät, Julia Sangervo vihreät, Joonas Soukkio keskusta, Petri Rinne keskusta ja Wilhelm Nandelstadh RKP

Muista kuin eduskuntapuolueista 9: Juha-Matti Peltola Liberaalipuolue, Tommi Vihervaara Liberaaripuolue, Mervi Gröfors SKP, Taina Hollo SKP, Petra Packalén SKP, Lauri Sulander SKP, Bex Tapaninen SKP, Tuomas Jukkola Vapauden Liitto ja Maija-Sofia Ulmanen Vapauden Liitto.

KUVAT: ERKKI KOVALAINEN

Veikko Vallin kuvassa oikealla ja Hämeenkyrön kunnanvaltuuston jäsen Janne Kantti vähän mietteliäänä Kyröskosken torilla

Kokoomuksella oli myös vaaliteltta perussuomalaisten vieressä sulassa sovussa

Hämeenkyrön ja lähikuntien puiolueeton verkkomedia

Erkki kovalainen Hämeenkyrö