Kyrösjärven rotareilla arvovaltainen vieras

Keskustan kansanedustaja Jouni Ovaska sanoi Hämeenkyrön vierailullaan, että kesken kaiken ei lähdetä hallitukseen vaikka mitä tulisi. Jos tulisi hallituksen osalta kaatumista, niin hän veikkasi kokoomuksen Petteri Orpon ja uuden SDP:n puheenjohtajan (AL) lähenenvän toisiaan. Hallitus yrittää kääntää velkaantumista, mutta soten karsimisen kannalta se ei ole hyvä juttu.

Hämeenkyröstä lähtöisin oleva Pirkanmaan kansanedustaja Jouni Ovaska riensi suoraan Hämeenkyröön vähän myöhästyneenä Ikaalisten kuntalaisten kuulemisesta tämän uuden Pirkanmaan hyvinvointialuueen esityksestä, että esimerkiski Ikaalisessa on tapetilla sulkea vuodeosasto ja terveysasema. Ovaskan mukaan oli kuumat tunteet kaksijakoisesti paikalla. Hämeenkyröstä ei ollut tullut niin paljoa puuttumista epäkohtiin, koska suunnitteilla on Hämeenkyrön vuodeosaston ja terveysaseman säilyminen, jopa laajentaminen sen osalta.

Ikaalisissa oli tupa täynnä ja kaikki istumapaikat käytössä, osa jäi pihalle asti ja lähti kotiinsa.

Ovaska laittioikin viestiä kesken kaiken Ikaalisista Kyrösjärven Rotaryklubille, että vieläkö ootte paikalla ja voiko tulla, täällä kuumat tunteet, onko teillä?

Voit tulla, täällä vielä kuumempi odotus!

Jouni Ovaska ei enemmmin ruotinut Ikaalisten yleisötilaisuuden antia, vaan vain totesi, että kuumat oli tunteet naapurissa, onko täälläkin.

Aamulehden mukaan kuitenkin kansanedustaja oli kovasti pitänyt puheenvuorossaan vastustavan kannan tästä palveluverkoston äkillisestä ”uudistamisesta”.

***

Jouni Ovaskan mielestä uudella hallituksella tulee vaikeat ajat. Hallitus näyttää velkaantuvan edelleen samalla tavalla kuten edellinenkin, vaikka toisin luvattiin. Kansanedustaja ei ole koskaan ennen ennustanut hallituksen kaatuvan kesken kauden, mutta hänen mielestään se nyt kaatuu.

Jouni Ovaska on valittu liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtajaksi, ja korjausvelkaa on paljon väylien kunnostamiseen.

Tämä Turun tunnin junan rahalla vosi saada muuta aikaan!

Ovaska kuitenkin vaikka oppositiosta käsin toivoo, että hallitus edes pääsisi toimimaan ja pitää RKP:tä tässä vedenjakajana. Petteri Orpo on luvannut panna ruotsalaiset kuriin, joko ollaan hallituksessa tai sitten ei.

Iso kysymys Ovaskan mielestä on myös se, että mistä osaavaa hoitohenkilökuntaa saadaan, tähän tarvitaan ulkomaalaista työvoimaa. Eläkeläisiä myös tarvitaan töihin, mutta niiden verotus on liian korkea.

Synkkiä piviä on tulossa talouden kannalta, siitä esimerkkinä Pyhännän rakenusfirman konkurssi, lomautuksia ja konkursseja mahdollisesti tulossa lisää. Hallitus voi joutua tekemään elvytyksiä, jos taantumaa tulee.

Presidentin vaaleista tulee nyt todellla mielenkiintoiset, kukaan ei voi ennustaa varmaa tästä mitään, sanoi kansanedustaja Hämeenkyrössä tilaisuuden lopuksi.

Kirjoittaja on Kyrösjärven Rotayklubin sihteeri

Kansanedustaja Jouni Ovakaska Hämeenkyrössä | KUVA: ERKKI KOVALAINEN

Hämeenkyrön ja lähikuntien puolueeton verkkomedia

Erkki Kovalainen Hämeenkyrö