Vähän piti aluksi äimistellä, että Krista Kyrös-Rastissa !

Jukolan viesti Kauhava Lakia-Jukola aloitettiin lauantaina laakeuksilla lentokentän maastoissa venlojen viestillä. Voiton vei Stora OK, toisena Kalevan Rasti, kolmas Lahden Suunnistajat-37, neljäs IFK Götebork kakkonen ja viides Tampereen Pyrintö. Aika helpoilta näytti pitkine viitoituksineen ja peltojen reunoineen nuo maastot Ylen lähetyksen mukaan, mutta tilanne maastossa on toinen suunnistajan näkökulmasta. Vähän jo sääliksi kävi tuon Göteborkin ykkösen venlan sekoilu aivan ankkuriosuuden lopussa.

Venlojen viestiin oli ilmoittautunut 1420 joukkuetta huippuseuroista aina ihmeellisillä nimillä sekajoukkuiesiin asti. Hämeenkyrön Kyrös-Rastilta oli mukana peräti kuusi joukkuetta ja naapurista Ikaalisten Nousevalla-Voimalla kolme joukkuetta.

Kyrös-Rastin venlojen avausosuuden suunnisti kukas muu kuin itse hiihtäjänä tunnettu Krista Pärmäkoski. Pärmäkoski kertoi aloituksen menneen hyvin, sillä ei ollut kuullut rastien koodeja kenenkään kyselevän matkalla. Se on varma merkki, että ollaan ainakin sadan sakissa, sanoi Kirista Ylen haastattelussa.

Krista Pärmäkoski toi Kyrös-Rastin vaihtoon hyvin 80:s sijoituksella, vain joku alta kymmenen minuuttia johtavaa joukkuetta perässä. Kyrös-Rastin ykkösjoukkueessa suunistivat juoksujärjestyksessä Krista Pärmäkoski, Wilhelmiina Liuksiala, Nea Pyhtilä ja Johanna Naskali.

Johanna Naskali toi Kyrös-Rastin maaliin vähän yli sadan sijalla 103:s. Johanna Naskali kuuluu hiihtosuunnistuksen nuorten maajoukkueeseen ja on lajissa menestynyt hyvin aina MM- ja EM-kisoja myöten.

Kyrös-Rastin kakkosjoukkeelta myös hyvä sijoitus, sillä joukkue Titta-Maria Liuksiala, Eeva Harhala, Anna Tamminen ja Julia Hirvonen suunnistavat alta sadan 250:s sijalle.

Ikaalisten Nousevan-Voiman venlojen ykkösjoukkue Kaisa Hankala, Elsa Talonen, Meeri Niemenmaa ja Merja Martiskainen, oli sadan joukossa (809).

Juikolan jussit lähtevät kohta yön selkään, Nouskin miehiltä toiveissa kympin sakkiin.

Lähde: Ylen suora seuranta

KUVAKAAPPAUS: YLEN LÄHETYS

Lukijan kuva paikalta

Hämeenkyrö ja lähikuntien puolueeton verkkomedia

Erkki Kovalainen Hämeenkyrö