Hämeenkyröön saavat turistit ja muut ohikulkijat edelleen vain eksyä! Hämeenkyrön yrittäjät varmaan kiittää tästä yrittäjäystävällisestä kuntaa !

Hämeenkyrön elinympäristölautakunnan kokouksen 18.6.2024 esityslistan pykälä: § 79 Hämeenkyrönväylän opasteiden muutokset

Timin Sanomiin on moni ottanut yhteyttä, että tämän Hämeenkyrön ohitusväylän opastekyltit näyttävät enemmän Roomaan, kuin minne ne pitäisi. Niitä on kaivattu muutettavaksi, että turistitkin ja muut ohikulkijat eksyisivät kirkolle ja Kyröskoskelle. Tarve opasteiden muuttamiseen on tullut kuntalaisilta ja paikkakuntalaisilta yrittäjiltä kunnan näkyvyyden parantamiseksi Hämeenkyrönväylän valmistumisen jälkeen.

Itse en muista, missä kohtaa väärin ovat nämä opasteet, sillä ajelen autolla vaistolla ja persetuntumalla, entisenä suunnistajana.

NYT näyttäisi kunnan elinympäristölautakunta hylkäämässä kaikki nämä opastekylttien yritysten antamat tarjoukset niiden muuttamisesta oikeaan suuntaan. Koska hankintaan ei ollut varauduttu vuoden 2024 talousarviossa, hankinta siirtyy osaksi vuoden 2025 talousarviokäsittelyä. Halvin tarjous olisi ollut Normiopasteelta hintaan 68 000 euroroa. Asialla ei näytä olevan kiire, eikä sen väärti, rahaa ei tipu näköjään kunnan mistään muualta ylimääräisestä talousarviosta. Se on pitkässä kuusessa muuten nyt, saapi välttää.

OHEISEN AKOPIOTA TULEVAN ELINYMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN KOKOUKSEN ESITYSLISTOISTA

Valmistelija: Jari Luoma, yhdyskuntatekniikan päällikkö

Kuvaus

Yhdyskuntatekniikan päällikkö on pyytänyt tarjouksia Hämeenkyrönväylän (VT3) opasteiden muutostöistä 9.6.2024 klo 13:45  mennessä. Hankintaan tulee sisältyä sekä uudet opasteet että niiden asentaminen kaikkine siihen tarvittavine tarvikkeineen.
Tarve opasteiden muuttamiseen on tullut kuntalaisilta ja paikkakuntalaisilta yrittäjiltä kunnan näkyvyyden parantamiseksi Hämeenkyrönväylän valmistumisen jälkeen.

Pienhankintailmoitus on julkaistu sähköisesti Tarjouspalvelu.fi: ssä 22.5.2024. Hankintailmoitukseen käytiin tutustumassa 22 kertaa ja määräaikaan mennessä saatiin 3 tarjousta.
Tarjousten valintaperuste on halvin hinta.
Tarjouspyynnön mukaisesti tilaaja voi hylätä kaikki tarjoukset ilman korvausvelvollisuutta.

Saadut tarjoukset alv 0% olivat:

Hietaniemi Infra Oy  84 448,00 €
Normiopaste Oy      67 880,00 €
Pimara Oy               94 500,00 €

Saatujen tarjousten vertailutaulukko on päätösehdotuksen liitteenä.(ei näy tässä)

Koska hankintaan ei ollut varauduttu vuoden 2024 talousarviossa, hankinta siirtyy osaksi vuoden 2025 talousarviokäsittelyä.

Päätösehdotus

Esittelijä: Ritva Asula-Myllynen, elinympäristöjohtaja, ritva.asula-myllynen@hameenkyro.fi

Elinympäristölautakunta hylkää kaikki saadut tarjoukset.

Tämä kyltti näyttäisi ohjaavaan oikeaan paikkaan Hanhijärven teollisuusalueen lähellä | KUVA: ERKKI KOVALAINEN

Hämeenkyrön Yrittäjät | KUVA: ERKKI KOVALAINEN

Hämeenkyrön ja lähikuntien puolueeton verkomedia

Erkki Kovalainen Hämeenkyrö