HÄMEENKYRÖN SIVISTYSLAUTAKUNTA KOKOUS 11.11.2020. Hämeenkyrön kunnan sivistyslautakunnan esityslistoista ja pöytäkirjoista käy ilmi, että kunnan hallinnoiman Myllykolun kesäteatterin kesän 2020 vuokra annetaan vuokraajalle anteeksi.

Myllykolun vuokraajana on ollut tamperelainen yritys Kaurakangas Oy ja vuokran summa koko viime kesältä ollut 2500 euroa. Vuokraaja on itse hakenut vuokran poistamista taloudellisiin syihinsä vedoten.

Kunta perustelee vuokran anteeksiantoa sillä, että Kaurakangas on yrittänyt pitää yllä kesäteatterin näytöksiä yllä Hämeenkyrössä, vaikeasta koronan kesästä huolimatta. Näytökset vähentyneet ja katsojia rajoitusten vuoksi ollut vähemmän. Toiminta on ollut yritykselle tappiollista.

Lisäksi Kaurakangas Oy on jäänyt rahoitusehtojen rajausten vuoksi valtion koronakorvausten ulkopuolelle.

”Teatteriesityksen tuominen Hämeenkyröön muuten kuivana kulttuurikesänä oli rohkea ja kannustettava teko”, sanotaan kunnasta.  

Viime kesänä esitettiin Myllykolussa ”Ei muisteta pahalla” ja viihdetaiteilija Jari Sillanpää oli vieraana elokuun puolessa välissä.

Ei muisteta pahalla, ensiesityksessä on AAMULEHDEN artikkelin mukaaan ollut noin 150 katsojaa Myllykolussa paikalla. Jari Sillanpään konsertin kävijämäärästä ei ole tarkkaa tietoa?

Valtuutettu Jouni Lampinen esittänyt keskustelun aikana, että ehdotusta ei hyväksytä. Esitystä ei kannatettu ja esittelijän ehdotus hyväksyttiin.

Uusi vuokralainen Perinnöttömät Myllykoluun: tuo Häräntappoaseen Hämeenkyröön

HÄMEENKYRÖN KUNTA on vuokrannut Myllykolun kesäteatterin koko tulevaksi kesäksi 2021 Taidekollektiivi Perinnöttömille. (mitään tietoa ei [en] löytynyt tällaisesta yrityksestä tai yhdistyksestä netin kautta, taloustiedoista puhumattakaan)

Perinnöttömien on tarkoitus tuoda uusi dramatisointi perinteisen suositusta Anna-Leena Härkösen Häräntappoaseesta Hämeenkyröön kesäksi 2021.

Kunta saa vuokraa kesältä 2021 Taidekollektiiviltä 2000 euroa ja lisäksi teknisen lautakunnan neuvottelema vuokra parkkipaikasta. Hintoihin tulee lisää arvonlisäveroa 24 %. Tämä alvi palautunee kuitenkin takaisin sääntöjen mukaisesti kunnalle.

***

EDIT: Toimitus ei ota virallista kantaa kunnan päätökseen, muuta kuin tässä tilanteessa se on kunnan kannalta kulttuurisesti hyvä juttu, ”ei iso raha kunnalle vuokran perimättä jättäminen, mutta voi olla tarpeellinen viime kesän vuokraajalle”

LÄHDE: Hämeenkyrön kunnan julkiset esityslistat ja pöytäkirjat [sivistyslautakunta], AAMULEHTI

Kunnan hallinnoima Myllykolun tkesäteatteri F.E. Sillanpään mukavissa maisemissa. Kuva: ARKISTO

Timin Sanomat.fi Hämeenkyrön Timin kylän ja lähikuntien kylien puolueeton verkkomedia

@erkki kovalainen Hämeenkyrö / KUNNAN ESITYSLISTAT JA PÖYTÄKIRJAT